Social Icons

Monday, July 16, 2012

TAU FU FAH


Tau fu fah adalah daripada bahan asasnya iaitu kacang soya. mari kita lihat di bawah untuk melihat khasiat yang terdapat dalam kacang soya dan protien soya :
  • Mengurangkan risiko penyakit koronari jantung melalui pengawalan paras kolesterol dalam badan oleh peptid soya 7s dan 11s di mana tindakannya seperti ubat “statins” tetapi tanpa kesan sampingan ubat.
  • Isoflavin soya dipercayai dapat mempertingkatkan kesihatan payudara serta mencegah penyakit barah payudara dan rahim, memperkuatkan tulang lalu mencegah osteoporosis dengan mekanisme mengurangkan kehilangan kalsium dalam tulang, mengatasi masalah simptom mati-haid.
  • Lesitin soya dapat mempercepatkan peredaran darah, menyahtoksin bahan buangan dalam sel-sel, mengemusi lemak dalam makanan, mempertingkatkan fungsi ginjal, jantung dan hati serta mampu mengawet penuaan dan mencegah pigmentasi kulit.
  • Kandungan asid amino perlu, asid lemak omega-3, asid folik, zat besi dan kalsium sesuai bagi semua wanita sebagai makanan tambahan protein utama untuk mencegah anemia dan mengurangkan masalah kesihatan. Selain itu, proses penuaan dapat diperlahankan.
  • Gula kompleks dan “oligosaccaride” dalam kacang soya memperbaiki masalah sembelit dan juga sebagai makanan utama probiotik di dalam usus besar demi kesihatan kolon serta mencegah kita daripada barah kolon.

0 comments:

Post a Comment

 

ORGANISASI

Pengarah Urusan: Rosnah Binti Ahmad

Pengurus Operasi: Mohamad Bohari Bin Mainon

Pengurus Pemasaran: Zainal Bin Abd Latif

WAKTU OPERASI

11.00 pm - Tempahan ditutup.
3.00 am - Kerja-kerja memproses di mulakan.
7.00 am - Proses penghantaran bermula.

Tempahan sentiasa dibuka sehingga jam 11.00 pm setiap hari kerana jam 11.30 pm proses merendam kacang bermula.

SENARAI HARGA

Air kacang soya - (1 bungkus 10 kg) - RM12.00
Taufufa - (10 kg) - RM13.00
Kacang Soya - Harga tertakhluk kepada gred dan jenis

- Tambahan RM1.00 untuk penghantaran.
- Bagi sebarang tempahan Taufufa, bekas di sediakan pelanggan. Sebaiknya gunakan flus untuk menjamin kualitinya.